C-pentue syntyi 18.4.2013, 1 tyttö ja yksi poika. Lue lisää blogista.

Emä: Ahmakulman Bepop eli Pipa

Pipa syksyllä 2011

 • Pipa on pienikokoinen ja energinen, terve, 3-vuotias narttu. Lonkat A/A, polvet 0/0, kyynärät 0/0, selkä ja silmät terveet.
 • Pipan kanssa kisataan agilityssä mideissä (nousi 4.9.2012 2-luokkaan, josta sai heti ensimmäisissä kisoissa ensimmäisen LUVA:n) ja tokossa (TK1). Lisäksi sen kanssa käydään harvakseltaan paimentamassa lampaita.
 • Se palkkautuu hyvin nameilla, leluilla tai saamalla tehdä töitä:).
 • Pipassa riittää virtaa kuin pienessä kylässä:). Sen kanssa on tosi mukava reenata mitä vaan, koska se on aina täysillä mukana ja jaksaa toistoja hyvin. Se ei paineistu ohjaajan virheistä tai jännityksestä. Saattaa tosin kommentoida haukahtamalla, että ohjaus voisi olla selkeämpää:).
 • Vaikka Pipa on hyvin energinen, se osaa myös rauhoittua. Esim. agilitykentän reunalla se odottaa vuoroaan rauhallisesti tarkkaillen muiden tekemisiä mutta syttyy heti kun sen oma vuoro koittaa. Tämä on kyllä opeteltu taito.
 • Ihmisiä kohtaan se on yleensä tosi avoin ja ystävällinen. Toisinaan (kun muuta mielenkiintoisempaa on näköpiirissä), se voi olla hiukan välinpitämätön. Vieraiden koirien suhteen se on valikoiva. Toisia se ensin liehittelee ja haastaa sitten leikkimään, toisille näyttää hampaita.
 • "Toinen elämäni koira".
 

Uros: KORAD BH Didaktic's Bob Marley eli Keiko

Kuva: Susanna Uusitupa-Kärppä

 • Keiko on melko suurikokoinen, miellyttävä, terve, 4-vuotias uros.
 • Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet.
 • Keikon kanssa kisataan agilityssä 3-luokassa ja tokossa EVL-luokassa
 • Keikon luonnetesti
Tässä Tian kertomaa Keikosta:  "Keiko on kotona varsin huomaamaton. Yleisemmin sen löytää pöydän alta tai nurkasta nukkumasta. Se ilmaantuu paikalle ruoka-aikaan tai pyydettäessä. Keiko tykkää rapsutuksista ja silittelyistä mutta kovin hellyydenkipeä se ei ole, eikä esim. viihdy sohvalla tai sängyssä vieressä. Keiko tykkää kaikista ihmisistä ja mieluusti moikkaa ihan kaikkia. Omat tutut lemppari ihmiset saavat siltä hurjasti pusuja ja välillä vähän rajujakin suosion osoituksia. Vieraat koirat eivät aiheuta Keikossa suurempia tunteita. Vieraista uroksista se ei kuitenkaan pidä mutta tuttujen urosten kanssa tulee hyvin toimeen.

Lajista riippumatta treenaaminen on siitä aina kivaa. Palkaksi kelpaavat niin namit kuin lelut. Parasta palkkaa on kuitenkin mun kehut ja pallon perässä juokseminen. Keiko ei ole erityisen ahne mutta treenatessa namit kelpaavat aina. Keiko on miellyttämisenhaluinen mikä on hyödyksi koulutettaessa. Treenatessa Keiko ei pidä siitä että siihen kosketaan. Keiko on nopea oppija eikä tarvitse hurjia määriä toistoja. Välilä se olisi mielellään vähän suurpiirteinen ja joskus hän tietää paremmin kuin ohjaaja. ;D

Kisoissa Keiko on mukava ohjattava. Tekee osaamistasonsa mukaan eikä ota painetta mun jännittämisestä mutta lukee ohjaajaa kuin avointa kirjaa niin hyvässä kuin pahassa. Keikoa ei voi huijata se kyllä tietää meneekö hyvin vai huonosti vaikkei sille sanoisi mitään.
Keikon kanssa on treenattu tokoa,agia ja vähän pk-viestiä. Näyttelyissä pyörähdetään silloin tällöin. Lampailla Keiko on käynyt kerran noin vuoden ikäisenä ja se osoittikin kiinnostusta lampaita kohtaan. "