Koirat

Skiltorps Baltazar eli Baltsu

 dsc012762.jpg

Baltsu haettiin v. 2000 Ruotsista kun kelpie-kuume iski, emmekä silloin onnistuneet Suomesta pentua saamaan. Baltsun kasvattaja on Ingela Parkås. Baltsun kanssa harrastettiin omaksi ja erityisesti koiran huviksi hakua. Päälajimme oli kuitenkin agility, jossa riittikin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. :) Nousimme 3-luokaan vihdoinkin kesällä -09. Baltsulla ei into koskaan loppunut kesken. Jos ohjaaja ei ehtinyt kertoa, mihin suuntaan pitäisi mennä, oli koira jo ehtinyt suorittaa muutaman omavalintaisen esteen. Oli tosi mahtavaa treenata ja kisata koiran kanssa, jolla virtaa ja tarmoa riitti! Haasteellista kylläkin!

 Baltsu jäi eläkkeelle 10-vuotiaana peräsuolityräleikkauksen jälkeen.

 

Gräshoppans Camill eli Milla

 agi1_tre_170507.jpg

Kun olimme päässeet ruotsalaisten koirien makuun, haimme myös toisen koiramme Ruotsista v. 2002. Tavoitteena oli löytää hyvä pentu, jonka lähisukulaisia ei täällä Suomessa olisi. Millan kasvattaja on Karl-Erik Nygren ja sen emän Nixien omistaa Valborg Friberg. Millan kanssa päälajimme oli agility, jonkin verran treenattiin myös hakua. Kesällä -08 ja -09 saavutimme päätavoitteemme eli osallistumisoikeuden SM-kisoihin ja MM-karsintoihin. Torniossa -09 pääsimme jopa finaaliin, sijoitus jotain 30. luokkaa. Millalla on yksi pentue, joka syntyi marraskuussa -06. Lue lisää kohdasta A-pentue.

 

 

 

Ahmakulman Amalia eli Ama

Millan A-pentueesta jäi meille itselle Ama, joka on meidän Henrin koira. Henkka on treenannut Aman kanssa vähän tokoa ja hiukan enemmän agilityä. Vauhdista ei ole pulaa, eikä ketteryydestä. Ama on erittäin herkkä ohjaukselle joten se tuo melkoisesti haastetta. Henkan ja Aman agilitykisaura alkoi syksyllä -09. Syksystä -10 lähtien Aman kartturina on toiminut Nissisen Lea. Yhteistyö on tuottanut hienosti tulosta ja koirakko on noussut 3-luokkaan! Plakkarissa on myös ensimmäinen hyppyserti eli valiokellot käyvät!  

ama4.jpg

 

 Ahmakulman Bepop eli Pipa

Alman pennuista meille jäi melko kiihkeä narttu, Pipa, joka syntyi tammikuussa 2010. Se on pentutestin perusteella keskitasoa kovempi pentu, tasapainoinen, hermorakenteeltaan ja toimintakyvyltään hyvä pentu. Vauhdikkaan ja työintoisen Pipan kanssa on aloitettu kisaaminen tokossa (oik. AVO-luokkaan) ja agilityssä (3-luokka häämöttää yhden 0-tuloksen päässä). Lisäksi sen kanssa harrastetaan paimennusta mahdollisuuksien mukaan. Pipa synnytti pienen pentueen (1 tyttö ja 1 poika) keväällä 2013.

pipa.jpg

 

Ahmakulman Bossanova eli Nova

Pipan sisko, sijoitusnarttumme Nova asuu Sadun kaverina Vaasassa. Novasta on tullut erittäin vilkas ja reipas harrastuskoira, jonka harrastuksiin kuuluu toko ja agility, joissa molemmissa ovat jo aloittaneet kisaamisen.

nova5.jpg

 

Ahmakulman Calypso eli "Aune"

Pipan 4/2013 syntynyt narttupentu, Aune, on sijoituksessa Kangasalla Marjalla. Lajivalikoimaan tulee kuulumaan agility ja ehkä myös toko.

img_4356.jpg