Uutiset

Lisää kuulumisia löytyy uudesta blogista jota päivittelen satunnaisesti. Edellisestä blogista löytyy vanhempia uutisia.

9.6.2018

Taas ollaan jännän äärellä. Sieväsen Jaana, kennel Redterrific, on päättänyt astuttaa "Huldan" Aussie
Action's Red Tilly Victory. Sulhaseksi on valittu "Rolle" Ahmakulman Capoeira. Molempien koirien terveystiedot
ovat ilahduttavan hyvät. Ne ovat avoimia ja iloisia harrastuskoiria. Jos näiden veijareiden pennut kiinnostavat,
ota yhteyttä Jaanaan  040-5740601 tai jaana.sievanen@netti.fi .

Hulda_2.jpg rolle2.jpg

6.10.2013

Kipinä, Ahmakulman Boogie Woogie, synnytti viime yönä 7 reipasta pentua, 3 urosta ja 4 narttua. Synnytys sujui todella helposti. Kaikki voivat erinomaisesti. Blogista löytyy lisää kuvia.

img_4408.jpg

 

 

img_4440.jpg

 

 

6.8.2013

Tänään Kipsulla oli "vapaapäivä". Lähdimme taas vähän ihastelemaan maisemia. Tässä Kipsu poseeraa Skoklostersin linnan edessä.

kipsu_linna.jpg

 

  

5.8.2013

Tänään tavattiin Mariahin vanhempien maatilalla Mälaren-järven rannalla, paikassa Ön. Treffit sujuivat mainiosti. Päästettiin koirat ulos autosta ja ne olivatkin saman tien nalkissa reilut 15 minuuttia. Molemmat olivat tosi rauhallisia koko ajan. Sitten lähdettiin pikkulenkille laitumille ja järven rannalle.

redo.jpg

 

 kipsu_redo2.jpg

kipsu_redo3.jpg

 

 

 

  

 

 

 

 

 

4.8.2013

Tulimme Kipinän kanssa lauantaina Ruotsiin sulhoa tapaamaan. Käytiin sitten illalla jo tutustumassa Redoon eli Cukid's Guruun. Se oli aivan mahtavan oloinen herrasmies. joka heti yritti hurmata Kipsun. Kipinä leikki innoissaan Redon kanssa mutta ei suostunut lähempään kanssakäymiseen. Tänään pariskunta tapasi uudelleen ja jatkoi siitä mihin eilen jäi. Redoon ei tarvinnutkaan kauan lirkutellä Kipsulle kun ne jo olivat nalkissa. Vielä muutamana päivänä käydään Redon luona ja torstaina lähdetään kotimatkalle. 4 viikon päästä jännätään, onko pentuja tulossa. :)

Blogi ei jostain syystä nyt toimi joten en voi tehdä sinne päivityksiä.

 

kipsu_redo.jpg

 redo2.jpg

  

30.6.2013

D-pentue suunnitteilla syksylle 2013. Lue kohdasta D-pentue.

 

 

18.4.2013

Pieni C-pentue syntyi 62. tiineysvuorokauden iltana. Synnytys sujui todella helposti. Ensin syntyi terhakka tyttö ja toisena pirtsakka poika.

img_0356.jpg

 

 

 

2.3.2013

Valiokellot ovat käynnistyneet agilityssä sekä Jesselle että Amalle! Jesse sai ensimmäisen agilitysertinsä kaksi viikkoa sitten ja Ama ensimmäisen hyppysertinsä viikko sitten. Huippua! 

2.3.2013

Pentusuunnitelmat etenevät suunnitelmien mukaan. Keiko astui Pipan reilut pari viikkoa sitten! Parin viikon päästä on ultra mikä toivottavasti vahvistaa että Pipa on tiineenä. Pentujen pitäisi syntyä viikolla 16. Jännää!

23.9.2012

Pentusuunnitelmia on päivitetty. kts. C-pentue

18.1.2012

"The one and only", Baltsu täytti jo 12 vuotta! Ikä alkaa selvästi näkyä. Sen näkö ja kuulo, joka aina on ollut valikoiva, ovat heikentyneet. Mutta edelleen se välillä  innostuu peuhaamaan naislaumansa kanssa!

baltsu_12_v.jpg

 

30.12.2011

B-pentujen terveystietoja päivitetty.

27.10.2011

B-pentujen terveystietoja päivitetty.

21.7.2011

B-pentujen terveystietoja päivitetty.

7.7.2011

Nyt sain Hennalta tiedon Tinkat epävirallisista tuloksista:

  • Tinka: lonkat A/B, kyynärät 0/0, selkä terve

Eli hyvä putki jatkuu! Kipinä ja Pipa menevät kuvattavaksi vasta syksymmällä.

 30.6.2011

Milan yhdellä pennulla on todettu paha lonkkavika ja nivelrikkoa, joten kiirehdimme B-pentujen kuvauksia. Onneksi ainakin kolmen ensimmäisen tulokset (vielä siis epäviralliset) ovat hyvät:

  • Jesse: lonkat A/B tai A/A, kyynärät 0/0, selkä terve
  • Nova: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet ja selkä terveet
  • Bluuki: lonkat A/A, kyynärät 0/0. (Polvetkin eläinlääräri vilkaisi vaikka ei niitä varsinaisesti tutkinutkaan. Terveiltä näyttivät.)

Pipan kuvaukset siirtyivät syksyyn koska sillä alkoi juuri toiset juoksut.

28.5.2011

Kipinä ja Niina aloittivat TOKO-uransa kerrassaan mahtavasti! Upea ykköstulos peräti 187 pisteellä. Sillä irtosi 1. sija ja kunniapalkinto. Erittäin taitavia!

5.1.2011

Lämpimät synttärirapsutukset kaikille ihanille 1-vuotiaille B-pennuille!

pennut_133.jpg

2.1.2011

B-pentue täyttää muutaman päivän päästä jo vuoden. Kaikki pennut voivat hyvin ja niistä on tullut kivoja harrastuskoiran alkuja.

Pipa on pieni, pirteä ja pippurinen tyttö, jonka kanssa on hauska treenata, koska sillä ei into lopu koskaan kesken. Sen säkäkorkeus on nyt noin 42 cm joten se saattaa jäädä midiksi. Tavoitteena on päästä sen kanssa kisaamaan tokossa ehkä ensi kesänä (pitäisi kai vaan ensin reenailla jotain) ja agilityssä ensi syksynä.

img_1706.jpg

 

Bluukista on kasvanut komea ja kookas (n. 54 cm, 18 kg) nuori herra. Katja on reenaillut sen kanssa tokoa ja rally-tokoa. Kevään koittaessa reenit jatkuvat. Tässä kuvassa Bluuki on noin 9 kk

bluukie_9_2010.jpg

kuva: Katja Nevalainen 

Nova on Pipa siskoansa huomattavasti kookkaampi (n. 48 cm, 15 kg) mutta siro tyttö. Se on päässyt Sadun kanssa reenailemaan tokon ja agilityn alkeita. Silläkin työmoottoria riittää kivasti!

nova3.jpg

 kuva: Satu Palomäki

Jessestä on kasvanut komea, kookas uros (n. 54 cm, 20 kg), joka treenaa Jaanan kanssa agilityä. Tässä Jaanan kommentit koirastaan: "Ihan hillittömän nopea, irtoileva ja itsenäinen - ovatko nämä sitten huippuagilitykoiran vaiko katastrofin alkeet - sen aika näyttää :)". Uskotaan tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon!


Tinka on iloinen, keskikokoinen kelpie-tyttö (n. 45 cm, 14 kg). Sen "omatoimi" harrastuksiin kuuluu mm. hevosten paimentaminen. Hennan kanssa se on aloittanut tokon-ja agilityn alkeita.

tinka1.jpg

 kuva: Henna Ohlgren

Kipinä on aloittanut "uransa" tottiksella ja BH-kokeisiin harjoittelulla. Keväällä toivottavasti myös agilty ja toko tulevat ohjelmaan. Intoa ja tekemisen halua löytyy siltäkin kiitettävästi. Sen strategiset epäviralliset mitat ovat 48 cm, 14 kg.

kipin1.jpg kipin3.jpg

 Kuvat: Niina Räty

 

18.12.2010

Oikein mukavaa ja rentouttavaa joulua 2010 & aktiivista koiraharrastusvuotta 2011 kaikille!

 

baltsu.bmp

 

5.9.2010 Lämpimät onnittelut taitaville Sannalle ja "Ahmakulman Agatta" Almalle, jotka tänään saivat kasaan vaadittavat suoritukset evl-luokassa tottelevaisuusvalion TVA-arvoon. Kyllä te vaan osaatte! Aikamoinen litania näitä "lisukkeita" jo: C.I.E Fi & Ee MVA LVV-09 TVA.

12.6.2010 Ahmakulman Agnes eli Mila synnytti 7 tervettä pentua. Onnea!

17.3.2010 Tästä lähtien kerron Ahmakulman ajankohtaisia kuulumisia blogissa.

12.3.2010 Nyt jo neljä pentua on muuttanut uusiin koteihinsa. Huomenna muuttaa viides. Ja kuudes eli Pipa jääkin meille. Huomenna alkaa uusi vaihe kun sitä ryhdytään "koulimaan" talon tavoille. Tähän asti se on elänyt kuin pellossa:)

7.3.2010 Apua, kuinka nopeasti aika kuluukaan. Pennut ovat jo n. 8,5 viikkoa vanhoja. Kolme pennuista on jo muuttanut uusiin koteihinsa. Meillä on nyt tosi rauhallista kun jäljellä on enää kolme pentua ja tietysti nuo kolme aikuista koiraa.

Bluuki-herra on vielä vailla omaa kotia. Jos sinua kiinnostaa reipas harrastuskoiran alku, jonka "perintötekijät viittaavat" vahvasti tokoon mutta joka varmasti innostuu myös muista lajeista, ota yhteyttä. Etsin sille hyvää, harrastavaa kotia. Bluuki eli Ahmakulman Bluegrass koiranetissä.

bluuki.jpg

 

bluukin_korvat.jpg

 

1.3.2010 Pennut kävivät tänään eläinlääkärintarkastuksessa ja sirutuksessa. Kaikki todettiin terveiksi ja normaaleiksi. Pojilla vielä odottelemme kivesten laskeutumista.

21.2.2010 Pennut ovat asuneet meillä Tampereella nyt reilun viikon. Kiirettä on pitänyt enkä ole edes ehtinyt kirjoittaa kuulumisia tänne. Pennut kasvavat kovaa kyytiä ja vauhti kiihtyy samaa tahtia. Peetsa Vilander kävi viime tiistaina testaamassa pennut kun ne olivat tasan kuusi viikkoa. Testi vaikutti tosi kivalta. Saimme pentujen luonteista hyvät luonnehdinnat ilman monessa testissä käytettyä uhkaa. Uusien omistajien kanssa olemme nyt miettineet mikä koti olisi kullekin pennulle paras mahdollinen ja "jako" alkaa olla jo melko selvä. Pentutestin tulosten perusteella näyttää että Alma ja Tomppa todella täydensivät toisiaan hyvin ja pennuista on mahdollista saada loistavia harrastuskavereita. Pennuille tehdään uusi testi kun ne ovat 8 kuukauden ikäisiä. Mielenkiintoista nähdä kuinka tämän pikkupentutestin tulokset korreloivat sen kanssa.

Yksi urospentu on vielä vaikka kotia. Jos sinua kiinnostaa itsenäinen pentu jolle aikuisena oma lauma on tärkeä, joka ei ole pehmeä ja jolla on kohtuullisen hyvä laumavietti, ota yhteyttä!

4.2.2010 Käytin Baltsun tänään lopputarkastuksessa. Kaikki näyttää nyt hyvältä. Kuntouttaminen tosin vie aikaa. Vasta keskikesällä sen pitäisi olla täysin toipunut tyräleikkauksesta. Nyt sen kanssa saa tehdä n. 45 min lenkkejä ja vapaana sitä saa pitää n. 10 min. kerralla.

Pennut muuttavat meille viikon päästä perjantaina. Hyvästi rauha! Peetsa Vilander tulee tekemään niille pentutestin juuri kun ne ovat täyttäneet 6 viikkoa. Sitten voidaan ryhtyä sopimaan pentujen uusista kodeista.

18.1.2010 Ikinuori herra Baltazar täytti 10 vuotta. Onneksi olkoon koko meidän laumalta! En nyt laita sankarista tähän kuvaa kun se ei oikein kauluri kaulassa ja karvat ajeltuina ole edustavimmillaan. Paraneminen jatkuu edelleen hienosti. Perjantaina tikkien poistoon.

17.1.2010 Alman pennut ovat nyt 12 päivän ikäisiä. Kaikki ovat kasvaneet ja kehittyneet huimaa vauhtia. Nyt ne jo harjoittelevat kävelemistä, istumista, leikkimistä ja haukkumista. Lue lisää pentublogista.

Mila ja Elina saivat taas 0-voiton medi 1-luokassa! Onneksi olkoon!

Baltsun perineaalityrä leikattiin tiistaina 12.1. Samalla tehtiin kastraatio. Leikkaus sujui hyvin ja ennuste on hyvä! Vanha herra näyttää toipuvan hienosti eikä sillä taida olla edes kipuja. Lenkit ovat vielä tosi lyhyitä vaikka se itse kyllä haluaisi jo lisätä matkaa ja vauhtia. Perjantaina käydään lääkärissä jälkitarkastuksessa ja tikkien poistossa.

5.1.2010 Alman ja Tompan pennut ovat syntyneet! Neljä pirteää daamia ja kaksi komeaa herraa syntyi tänä aamuna 63. tiineyspäivänä klo 6.45 - 9.06. Koko katras sekä Alma-emä voivat hienosti. Synnytys sujui hienosti ja Alma oli erittäin omatoiminen. Nyt se hoitaa koko pentulaumaa erittäin asiantuntevasti ja tasapuolisesti.

pennut_089.jpg

pennut_108.jpg

 

pennut_122.jpg

 

pennut_133.jpg

30.12.09 Alman tiineys sujuu hienosti. Se on iloinen ja hyväntuulinen sekä NÄLKÄINEN. Mutta kyllä tällaisen masun kasvattamiseen energiaa tarvitaankin. Pentujen liikkeet tuntuvat erittäin selvästi. Aika vilkasta väkeä!

img_0743.jpg

 

27.12.09 Baltsu ei ole noin kahteen viikkoon ollut oma itsensä. Se on viihtynyt aika paljon yksinään tai sitten sylissä! Sitten huomasin että sillä oli pullistuma peräaukon vieressä oikealla puolella. Onneksi sain sille nopeasti ajan lääkäriin. Diagnosina oli perineaalityrä ja suurentunut eturauhanen. Hoidoksi suositeltiin tyrän korjausleikkausta ja kastraatiota. Leikkaus on melko suuri ja koiralle kivulias. Mikä pahinta, vaiva kuulemma uusii melko usein leikkauksesta huolimatta. Baltsulle on varattu aika leikkaukseen tammikuun puoliväliin. Nyt sitten kädet kyynärpäitä myöten ristiin että vanha herra saadaan kuntoon!

Alman tiineys sujuu hyvin ja maha kasvaa vauhdilla. Enää on noin 1,5 viikkoa synnytykseen. Tuleekohan pentuja kuusi kuten röntgenissä näkyi?

8.12.09  Pian on jo kulunut viisi viikkoa astutuksesta. Alman tiineys sujuu hyvin ja vatsa kasvaa nopeaa tahtia. Lue pentublogista viimeisimmät kuulumiset.

3.12.09 Jippii! Hyviä uutisia! Alma ultrattiin tänään. Pentuja näyttäisi olevan tulossa ainakin viisi! Hyvä Alma ja Tomppa! Mammassa näkyy jo jonkin verran ulkoisia muutoksia. Nisät ovat kasvaneet ja vatsalinja suoristunut. Pentublogista löytyy varmaan jo kohta lisää tietoa. Amakin toipuu hyvin tiistaisesta streriloinnista, joten kyllä elämä nyt hymyilee!

1.12.09 Ama steriloitiin eilen. Leikkaus meni hyvin eikä tyttö näyttänyt jälkeen päin kärsivän kovista kivuista. Pari viikkoa se saa nyt kulkea tötterö päässä ja treenitaukoa on ainakin koko loppuvuoden. Huomenna on sitten se jännä päivä kun Sanna vie Alman ultraan. Jännittää!

29.11.09 Tulevalla viikolla tapahtuukin taas kaikenlaista. Tiistaina vien Aman steriloitavaksi. Onneksi se itse ei tiedä, mitä on tulossa. Muutama päivä meneekin sitten aika apeissa merkeissä. Toivotaan että torstai tuo tulessaan iloisempia uutisia kun Sanna vie Alman ultraan. Pitäkää peukkuja pystyssä että penneleita olisi tulossa!

16.11.09  Pentublogi avattu. Kirjoittelemme sinne Sanna kanssa kimpassa tämän projektin kuulumisia.

6.11.09 Lainaus Sannan blogista:

"Pari tuli ihanasti toimeen, niillä taisi oikeasti olla aikas hauskaa. Tomppa on punainen, tosi jäntevä hieno uros. Lähes patologinen työskentelyinto ja maaninen katse - ja olin myyty. Uroksen isä on Draco (NT&NORD LCH LP KORAD LWW-95 LWW-98 S BCH SUCH Draco), joka on mm. pohjoismaiden tokovalio ja voittanut kaksi kertaa kultaa tokon maailmanmestaruuksissa. Emä Ruotsin tokovalio Cefeus Thyndra. Vilkkautta, kovuutta, vauhtia ja dominanssia löytyy. Toivottavasti mahdolliset pennut saavat ominaisuuksia sopivassa suhteessa sekä Almalta että Tompalta. Ulkonäöllisesti koirat ovat hyvin saman tyyppisiä, mutta luonteeltaan hyvin erilaisia. Kummatkin ovat kyllä erittäin vilkkailta ja nopeita koiria, joten näitä ominaisuulksia todennäköisesti löytyy pupseistakin. Näistä ei kyllä välttämättä tule rennoimpia ja lupsakoimpia puppeja, mutta niistä voi tulla aika tykkejä työmyyriä. Hui kun nyt jännittää."

 

img_0514.jpg

5.11.09 Tomppa astui Alman tänään vielä kaksi kertaa.

4.11.09 Alman astutus on edennyt tänään. Asialla ei ollutkaan Baltsu niin kuin oli suunniteltu vaan herra-X Kuopiosta: "Tomppa" eli Cefeus Wauhti-Tom. Aamulla pariskunta paritteli ensimmäisen kerran ja illalla toistamiseen. Toivotaan että tärppää! Tomppa on terve, varttunut (synt. v. 2001), punainen kelpie-herra, jolla nimensä mukaisesti vauhtia riittää! . Tompasta löytyy tietoja  Koiranetistä.

tomppa_by_markku_osala.jpg

 kuva: Marko Osala

2.11.09 A-pennuille hurjasti onnitteluja 3v. synttäreiden johdosta!

1.11.09 Mila ja Elina nappasivat komean 0-voiton Hyvinkäällä medi1-luokassa. Tulos oli uskomaton -31! 

16.9.09 Milan lonkka- ja kyynärätulokset on vahvistettu Kennelliitossa. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Hienoa!

11.9.09 Sanna käytti Alman polvi- ja silmätutkimuksissa. Polvet 0/0 ja silmät terveet. Hyvä! Nyt voimme rauhallisin mielin odottaa juoksua.

5.-6.9.09 Viikonloppuna oli agilityn piirinmestaruuskisat Ylöjärvellä. Lauantaina oli yksilökisat. Kyllä meni meikäläiseltä totaalisen surkeasti. Haalin kasaan 4 hyllyä, 2 Millan kanssa ja 2 Baltsun kanssa! Ei auttanut kuin kaapia itsetunnon palaset kasaan ja yrittää taas uudelleen. Sunnuntaina oli nimittäin joukkuekisa.

baltsu1.jpg
 Baltsu vauhdissa. Kuvaaja Maria Niittynen 

Me selvittiin onneksi tällä kertaa Millan kanssa kunnialla. Käskytin sitä aika voimakkaasti mikä hidasti sen menoa mutta eipä karannut väärille esteillekään. Ei ratavirheitä mutta pikkasen yliaikaa.

Meidän perheen kohokohta oli kuitenkin kun Henkka ja Ama korkkasivat kisauransa PM-kisojen jälkeen. Vauhti oli parilla aivan käsittämättömän kova (ainakin äidin mielestä)!. Muuri otti ja kaatui, lisäksi Ama ajautui renkaan ohi. Muuten rata menikin todella kivasti ja koirakko sai tuloksen heti ekalta radalta ja sijoitus oli hieno 4. Kyllä jännitti katsella sitä menoa!

ama1.jpg
   Ama pujottelee. Kuvaaja Maria Niittynen   

5.9.09 Elina käytti Milan tänään luonnetestissä. Tuloksena on hienot 159 pistettä, laukauskokematon. Hurjasti onnea!

8.8.09 Yes! Saavutimme tänään Baltsun kanssa tämän kesän tavoitteen eli nousu 3-luokkaan on nyt totta. Viimeinen vaadittava nousunolla tuli Levekin kisoista. Sijoituimme toiseksi Katariina Virkkalan radalla. Nyt sitten pitää miettiä tavoitteet uusiksi. Eka kolmosluokan kisa on viikon päästä Tampereella. Katsotaan, miten siellä onnistuu.

18.-19.7.09 Päätin pitkän pohdinnan jälkeen lähteä agilityn MM-karsintoihin Lietoon Millan kanssa. Tavoitteena ei ollut huippumenestys vaan kokemuksen kartuttaminen. Eka rata oli meille tosi lyhyt. Pääsimme kaksi ekaa estettä virheettömästi ja sitten putken väärään päähän. Ja pois radalta, koska karsinnoissa ei hyllyn jälkeen saa jatkaa rataa. Toinen rata meni jo vähän paremmin. A:n ylösnousulta vitonen (tuttu juttu) ja keinulta kielto (erikoista). Näillä suorituksilla sain sitten katsella sunnuntaina huippuagilityä ilman paineita omista suorituksista. Sijoutuksemme oli 53/105. Nyt on Millalla ansaittu treeni- ja kisatauko, jotta piirinmestaruuskisoissa taas kulkisi.

13.7.09 Almasta tuli virallisesti Suomen muotovalio. Onnea Alma ja Sanna!

4.7.09 Hyvä agilityvire Millan kanssa jatkuu. Tulimme Nastolassa agirodussa agilityradalla sijalle 25/128 ja sitä seuranneessa epävirallisessa AVO-SM:ssä sijalle 15/46. Avoimessa Seniori SM:ssä sijoutuksemme oli 6/43.

13.-14.6.09 Kylläpä oli täpärällä että saimme Millan kanssa tänä vuonna osallistumisoikeuden agilityn SM-kisoihin. Milla oli sairaslomalla n. 3 kuukautta keväällä (virtsatulehdus, nestettä kohdunkaulassa -> sterilisaatio, hiutaleita virstassa). Lopulta sain mamman kuntoon barfaten ja homeopatialla. Pääsimme jahtaamaan puuttuvaa tuplanollaa kun ilmoittautumiseen oli aikaa enää 10 päivää. Ensimmäinen yritys oli rittävä ja saimme sen tuplan TamSkin kisoista Salme Mujusen radoilta. Milallle tauko oli tehnyt hyvää, sillä nollia ehti tulla vielä kaksi lisää ennen kuin laitoin ilmon menemään.

Olimme mukana TamSKin medi-joukkueessa Johannan ja Lordin, Saaran ja Viggon sekä Tommin ja Sipowiczin kanssa. Rata tuotti jostain syystä meille kaikille vähän vaikeuksia ja sijoituksemme oli lopulta 19/31. Mutta TamSKin maxi-joukkueen kulta korvasi sen monin kerroin. Kyllä oli mahtavaa.

Yksilökisa meni yli odotusten. Eka rata meni virheettömästi mutta hitaasti, joten olin varma että kisat olivat meidän osalta oli. Palkkasin Millan ISOLLA broileripyörykkä annoksella ja siirsin vaihteen kisaturisti asentoon. Onneksi Mari tuli kertomaan että olimme sijalla 50. eli viimeinen koirakko, joka pääsi finaaliradalle. Sitten vaan kiireesti liikuttamaan Millaa jotta ruoka vähän ehtisi laskea. Finaali käytiin käänteisessä järjestyksessä joten me menimme agilityradalle ensimmäisenä. Rata meni muuten ok mutta käänsin Millaa liian voimakkaasti tyrkyllä olleen puomin pään ohi ja samalla ohjasin Millaa hypyn etupuolelle. Onneksi viime tipassa sain sen kiertämään hypyn. Siitä tuli kielto ja vitonen. Muurin jälkeen tuli piiiitkä kaarros kun piti vähän miettiä, mihin se rata sitten jatkuikaan. Lopulta sijoituksmme oli 25/128. Ei huono meiltä!

30.5.09 Sisarukset Alma ja Veeti kävivät luonnetestissä. Veeti ikävä kyllä paineistui tapahtumasta eikä saanut hyväksyttävää tulosta. Lue lisää Veetin blogista. Alman tulos oli 140 pistettä. Testinkin perusteella Alma on hyvä harrastuskoira vaikkakin hiukan pehmeä. Lue lisää Alman blogista.

21.3.09 Alman Latvian reissun tuliaisina oli LVV-09 -titteli elli Latvian voittaja.